آبکاری PVD

آبکاری PVD اصطلاحی عامیانه برای آبکاری میباشد که سطح کار را بمباران شیمیایی میکنند با یون های پر انرژی که باعث میشود پوشش بهتری ایجاد کند  که به آن آبکاری خلاء نیز میگویند.
این فرآیند یک فرآیند صنعتی میباشد این روش از روش های اولیه استفاده از روکش است که این روکش های بسیار سخت نیترید فلز میباشد که باعث افزایش عمر ابزار است که مانع از سایش میشود و یک مدل تزئین محسوب شده است.
این نیترید های فلزی امروزه بر روی بسیاری از اشیاء مانند: شیرآلات ،لامپ های روشنایی و سخت افزار درب های آپارتمانی به علت مقامومت طولانی انجام میشود.
نیترید ها عبارتند از : نیترید تیتانیوم،کروم و زیر کونیوم.
آبکاری PVD نوعی رایج است که به آن قوس کاتری میگویند یا به اصطلاح لاتین ca_pvd .
برای این عمل یعنی قطعاتی که میخواهیم آبکاری بر روی آنها انجام شود در یک محفظه گرم با دمای متوسط قرار میگیرد تا آبی که بخار میشود از سطح آن خارج شود.که بر روی رنگ پوشش دهنده بسیار موثر است.
و سپس محفظه را با گازهای آرگون و نیتروژن پر میکنند و یک قوس را بر روی استوانه ی فلزی داخل محفظه میگذارند قوسی که فلز است به حدی شدید میباشد که اتم های فلزی را بیرون میکشد و الکترون هارا از هم جدا میکند و به اصطلاحی پلاسمای یون فلزی ایجاد میکند .
اگر فلز تیتانیوم باشد پوشش آن به اصطلاح لاتین(تین) یا طلای تیره است.
و اگر این فلز زیر کونیوم باشد پوشش آن به اصطلاح لاتین (زد_آر_ان) یا طلای سبک است.
و اینکه اگر این فلز کروم باشد پوشش آن به اصطلاح لاتین (سی_آر_ان) یا نقره ای میباشد.
و اما اگر در این فرآیند گازهای دیگر مانند اکسیژن و استلین به مواد اضافه کنیم رنگ های دیگری را نیز میتوانیم به دست بیاوریم.